Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabil Havalimanı’nın işletilmesi meselesine ilişkin, “İşin başından itibaren olumlu yaklaşım içinde olduk. Geldiğimiz noktada o olumlu gelişmeler bizim açımızdan henüz yok.” dedi.

Erdoğan, Beştepe’de Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile güvenlik ve terörle mücadele konularında iş birliğimize devam etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’na Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelemize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KABİL HAVALİMANI’NIN İŞLETİLMESİ

Erdoğan, Kabil Havalimanı’nın işletilmesi konusuna ilişkin, “İşin başından itibaren olumlu yaklaşım içinde olduk. Geldiğimiz noktada o olumlu gelişmeler bizim açımızdan henüz yok. Prensiplerimize yönelik olumlu süreç devam ederse biz de buna karşı olumlu yaklaşımı ortaya koyarız. Geçici hükümet ilan edildi. Bu geçici kabine nereye kadar devam eder onu da bilemeyiz. Bize düşen şu anda bu süreci dikkatle takip etmektir. Afganistan için hayırlı olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE VE KONGO ARASINDAKİ İLİŞKİLER GÜÇLENECEKTİR”

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi, yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Kongo arasındaki iş birliği ve dostane ilişkiler daha da güçlenecektir.” ifadelerini kullandı.