Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:

Sözlerimin hemen başında bu gece idrak edeceğimiz Miraç kandilinizi tebrik ediyorum. Ülkemize, milletimize, ümmetimize huzur ve esenlik vermesini diliyorum.

9 MART 2003’TE MECLİS’TEKİ YERİMİZİ ALDIK

Biz Meclis dışında kalmıştık. O dönemde sayın Deniz Baykal’ın sergilediği duruşla Meclis’te yapılan yasayla bu yasağımız kalktı. Biz de 9 Mart 2003’te Meclis’teki yerimizi aldık, ardından Başbakanlık görevimizi üstlendik. 3 Kasım 2002’den bugüne kadar AK Parti Milletvekili olarak hizmet vermiş olan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.  2021’i Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı olarak ilan ettik. Marşımız geçmişimizin özeti olması yanında geleceğimizin de rehberidir. Manasıyla anlayamayan tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabileceğine ihtimal vermiyorum. Malazgirt’ten bu yana üzerimizdeki yaşadığımız toprakları vatan haline getirmek için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere erinden başkumandanına kadar tüm ordumuzu minnetle anıyorum.  Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyorum.  Türkiye’nin son 7-8 yıldır İstiklal mücadelesi verdiği gerçeğini anlamayanlara Rabbimden hidayet diliyorum.

Türkiye yenilebilir enerji başta olmak üzere gerçekleştirdiği enerji atılımlarıyla dünyada en büyük atılımları yapan ülkelerdendir. Enerji alanındaki en büyük yatırımlarımızdan biri de Akkuyu’dur. Ülkemize gelişi her nedense sürekli engellenmiştir. Biz de Türkiye’ye nükleer güç santrali kazandırmak için yola çıktığımızda pek çok sıkıntı ile karşılaştık. Bunun başında CHP zihniyeti vardır.