AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı  Nikos Dendias’ın sözlerine ilişkin, “Son derece bağnaz ve saygısız şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve milletimizi itham etmesi, diplomasi tarihine yakışıksızlık örneği olarak girecektir.” dedi.

Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları:

(Emekli amirallerin bildirisi) Hemen sahiplenenlerin bunu niye sahiplendiği, eğer içeriği ve zamanlaması değiştirilmişse onlara sorulması gereken bir şeydir. Bize sorulması, akılla izah edilecek bir mesele değildir.

(Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın sözleri) Son derece bağnaz ve saygısız şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve milletimizi itham etmesi, diplomasi tarihine yakışıksızlık örneği olarak girecektir. Yunanistan ile müzakere sürecini akıllı bir dille, akıllı bir devlet anlayışıyla ve müzakerenin yöntemlerine karşılıklı saygıya uygun şekilde sürdürmeye hazır olduğumuzu söylüyoruz. İlk defa bir bakanın, ülkesinin egemenliğinden bahsederken ülkesinden değil Avrupa Birliği’nden (AB) bahsettiğini gördük.

Yunanistan sahil güvenlik unsurları sığınmacıları resmen benzin dökerek, yakmaya çalışarak bir katliama imza atmaya çalışıyor. Botları batırmak, 3 yılda 80 binden fazla mülteciyi bizim karasularımıza itmek gibisinden vahşi eylemler gerçekleştirdiler. Uluslararası kurumlar ve Avrupa Birliği maalesef bunun karşısında susuyor. Demokrasi, insan hakları, uluslararası ilişkiler dediğiniz değerleri Akdeniz’in sularına gömdünüz. Onları kurtarın, sonra diğer meseleler hakkında konuşmaya çalışın.

(Rusya-Ukrayna gerilimi) Bu gerilimin Rusya ve Ukrayna ile Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) arasındaki üçlü temas grubu çerçevesinde diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz.

(CHP’ye tepki) Emekli amiraller bildirisi konusundaki sınıfta kalan tavırlarını örtmek için 128 milyar dolar meselesini sürekli ortaya çıkarıyorlar. En güzel cevabı kendi milletvekilleri verdi.

(Yeni anayasa çalışmaları) AK Parti’de çalışacağız, Cumhur İttifakı olarak beraber de çalışacağız. Hem AK Parti’den hem Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) siyasi heyetler süreci tartışmaya devam edecek. Burada olgunlaştıktan sonra tabii ki diğer partilerle de konuşacağız.

(KKTC Anayasa Mahkemesinin Kur’an kurslarına ilişkin kararı) Tabii ki Türkiye’nin de atacağı adımlar vardır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tatar da bunun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Dolayısıyla koordinasyonlu şekilde süreci takip etmeye devam edeceğiz. Konjonktür hazretleri ve mevzuat efendiye demokrasiyi kurban edemeyiz.”