FaceApp, hizmet kullanım şartlarında değişikliğe gidiyor

FaceApp, hizmet kullanım şartlarında değişikliğe gidiyor

Son zamanların tartışmalı ve popüler uygulaması FaceApp, gizlilik politikası ve hizmet kullanım şartlarında değişikliğe gidiyor. Uygulamanın geliştiricisi, Forbes'a verdiği röportajda şirketin sorunlu hizmet kullanım şartlarında değişiklik olacağını ifade ederken şirketin kullanıcı fotoğraflarını 48 saat sonra sildiğini de yineledi.

Oldukça tartışma yaratan gizlilik şartları sonrası FaceApp'in geliştiricisi, şirketin sorunlu hizmet kullanım şartlarında değişikliğe gidileceğini açıkladı. FaceApp, aslında 2017 yılında çıkmıştı ancak yaşlandırma özelliğinin geliştirilmesiyle son zamanlarda oldukça popüler hale geldi.

Uygulamanın üreticisi ve CEO'su Yaroslav Goncharov, FaceApp'in gelen istekler üzerine kullanıcıların verilerini sildiğini ancak gelişmiş gizlilik politikası ve yeni geliştirmelerle daha fazla şeffaflık sunulacağını söyledi.

Forbes'a verdiği röportajda, yeni politikalarını gelecek ay kullanıma sunmayı planladıklarını söyleyen Goncharov, "Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı düzeltmek en önemli önceliğimiz" diye konuştu. Goncharov, yeni hizmet kullanım şartları ve gizlilik politikasının, şirketin insanların fotoğrafını kullanım hakkını önleyeceğini söyledi. Yaroslav Goncharov, ilk olarak şartlarda değişiklik yapıldığını çünkü FaceApp'i "Yüzler için bir sosyal ağ"a dönüştürmek istediğini söyledi.

Goncharov, "Bu tarz bir ürün yapmak için gizlilik politikamızın Instagram ile aynı olması gerekiyor. Şu anki gizlilik politikamız, Instagram'ın politikasına oldukça benziyor ancak hiç kimse Instagram'ı suçlamıyor çünkü o Instagram" dedi. Şirketin CEO'su, verdiği röportajda kullanıcı fotoğraflarının 48 saat içerisinde silindiğini ve kullanıcı verilerinin herhangi bir üçüncü kişi ya da kurumla paylaşılmadığını da yineledi.

Ayrıca uygulamada bazı değişiklikler halihazırda yapılmış durumda. Uygulamayı indirdiğinizde düzenleme için yüklediğiniz her fotoğrafın işlem süreci ve yüz değiştirme için uygulamanın sunucularına yüklendiğini söyleyen bir bildirim karşınıza çıkıyor.